(+31) 475 - 46 8012 info@de3eenheid.nl

Kinesiologie

Kinesiologie

Het menselijk lichaam is een ingewikkeld systeem. Het gebruikt inwendige organen, cellen en chemische reacties volgens rangorde en zet de inkomende energie die via energie banen stroomt (meridianen) om in levenskracht. De oorzaak van lichamelijke klachten en problemen zijn onevenwichtigheden in het energieniveau. Zonder voldoende energie verliest het lichaam haar brandstof en mogelijkheid om goed te functioneren, de weerstand neemt af, waardoor het lichaam ontvankelijk wordt voor klachten en ziektes.
De Kinesiologie is ontwikkeld rond 1964 door Dr. George Goodhaert, een Amerikaanse chiroprator. Hij ontdekte de relatie tussen de stand van de wervelkolom en een goede energie voorziening van alle organen, spieren, gewrichten en botten. Hij ontwikkelde en combineerde verschillende versterkings-technieken.
Kinesiologie betekent: de leer van de beweging van het lichaam.
De Kinesiologie bekijkt de mens in zijn totaliteit (holistische benadering).

Kinesiologie werkt met een gezondheidsdriehoek:

-Fysiek   : spanning of pijn in spieren, gewrichten, pezen, verkeerde lichaamshouding.
-Chemie : spijsvertering, hormoonhuishouding, overgevoelig voor voeding, milieu belasting.
-Emotioneel: gedrag, stress, angst, verdriet, schuldgevoelens, emotionele- en sociale spanning.

Een verstoring aan de ene zijde van de driehoek, beïnvloed de andere zijde van de driehoek en de mens als geheel, waardoor diverse klachten kunnen ontstaan. Dit zijn de drie werkgebieden van de kinesiologie. Doormiddel van manuele spiertesten kan men energieblokkades opsporen en de spierbalans herstellen, die belangrijk is voor een goede lichaamshouding en energie doorstroming. Dus stimulering van het geheel, zodat lichaam en geest in de beste uitgangspositie komen om zichzelf te genezen. De innerlijke en uiterlijke houding wordt verbeterd door het versterken van de energiebalans en de spieren van het lichaam. Dit verhoogt het fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn en daarmee de kwaliteit van leven.

Touch for Health

Touch for Health wordt als de basis gezien voor de kinesiologie. Touch for Health werkt met 14 belangrijke meridianen die getest worden, via geselecteerde spieren. Elke spier is verbonden met een meridiaan en deze is weer verbonden met een orgaan. Via het testen van de spieren kunnen we de onbalansen in het energiesysteem op sporen. Bij een zwakke spiertest blokkeert de energie doorstroming in de betreffende meridiaan en daarbij horende orgaan, deze kan gecorrigeerd worden door een spier- en energie versterkende techniek, waardoor de circulatiesystemen in het lichaam worden gestimuleerd met als doel het lichaam in goede conditie te brengen en te houden. Door de gevonden onbalansen te bespreken, kan men meer inzicht verkrijgen in zijn of haar klachten, want een onbalans kan een emotionele betekenis hebben. Via de 5 elementen (een oosterse theorie) krijgt men deze inzichten in het eigen handelingspatroon en het geeft je de mogelijkheid om te veranderen en te groeien. Dit is de kracht van de Touch for Healt Practitioner, het bewustwordingsproces op gang brengen en hem/haar daarin ondersteunen. Touch for Health werkt preventief en herstellend gericht, zodat een optimale basis voor het welbevinden wordt gecreeerd.

Bekijk hieronder een introductievideo over Touch for Health:

Cranio-Sacrale Kinesiologie

Cranio-Sacrale Kinesiologie bevat meerdere technieken waarbij elementen uit de Cranio-Sacraal therapie worden toegepast binnen een Kinesiologisch kader.
Met behulp van spiertesten wordt uitgezocht waar, wannneer en waardoor de schedelbeweging is geblokkeerd en met welke techniek(en) deze blokkade kan worden opgeheven.
Er kan gewerkt worden met de schedel (cranium), de wervelkolom en het heiligbeen (sacrum). Het werk is echter niet beperkt tot alleen deze gebieden. Want overal waar ritme is, kan worden gewerkt.
Zo zijn goede resultaten te behalen bij: gewrichtsproblemen, spierklachten, hoofdpijn, klachten van mond en kaak, ontstekingen in de holten en bijholten, stress, gebrek aan energie etc.

Het werken aan het cranio-sacrale ritme is tweeledig:

Er worden voorwaarden geschept zodat fysiek herstel kan plaatsvinden.
Pijn en de ernst van ontstekeningen kunnen ter plaatse afnemen.
Het kan een ervaring geven van diepe rust en geestelijk herstel.

Door de subtiele aanraking wordt het cranio-sacrale ritme gevolgd en daar waar nodig gestimuleerd door iets verder mee te gaan in die beweging. De client ervaart tijdens de behandeling voornamelijk een diepe staat van ontspanning waarbij de client wel alert blijft. De behandeling geeft de spieren, weefsel, organen enz. de kans om op eigen tempo hun oorspronkelijke bewegingsvrijheid terug te krijgen en zo spanningen los te laten.
Doordat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangespoord, wil er nog wel eens een beginverergering ontstaan. Het lichaam lost die zelf weer op, meestal binnen een week.

Stress Release

Stress release betekent: het opheffen van stress.
Stress release is een methode waarin we de verschillende aspecten van stress in ons leven en de gevolgen hiervan op onze gezondheid leren herkennen en aanpakken en hoe we invloed kunnen uitoefenen op het denken en het functioneren ondanks de aanwezigheid van stress. Er wordt gewerkt met spiertesten om de patronen en emoties, waarin we steeds vastlopen, bewust te maken en te doorbreken.
De technieken van Stress Release kunnen helpen bij:
-stress
-fobieën en angsten
-oude emotionele patronen
-verwerken van trauma’s
-levensveranderingen
-het stellen van doelen
-verminderen van negatieve emoties
Er kan gewerkt worden aan vastgelopen situaties, zoals dwangmatig gedrag, verslavingen en depressies. Stress release helpt bewust keuzes maken, het ondersteunt velen bij hun veranderingsproces

De negatieve gevolgen van stress, van welke soort ook, kunnen onze gezondheid erg ondermijnen. Stress Release is een uitermate krachtige techniek die in de kinesiologie wordt gebruikt om stress los te laten.